סקר / שיקוף / רנטגן ארגוני

מטרת התהליך:
1. רוב המנהלים מצליחים לראות,
….לזהות ולהכיר עד ⅔ מהעשייה
….והיכולת של 
האנשים בארגון, הסקר
….יוצר למנכ"ל תמונת "רנטגן" של
המציאות האמתית 
של המרחב
האנושי, אישי, עסקי ובין אישי בארגון.

2.  יצירת שקיפות ובהירות בכל נושאי
…..הצוות במרחב העבודה העסקי,

     .על כל המרכיבים האישיים, הכולל
…..את השחקנים המרכזיים.

3. יצירת "תמונת מראה" של סכ"ה הארגון על כל מרכיביו

4. יצירת סנכרון בין המנהלים ובינם לבין המנכ"ל

5. הטמעה של אסטרטגיית סינכרון ידע, מידע מהותי ועדכונים חיוניים, כמיקוד לצוות
מנהלים מקבלי החלטות.

6. ביצירת התמונה האמיתית של ה"רצוי"מול "מצוי". המנכ"ל – רואה –  את המרחב
העסקי שלו מנקודת המבט שלי ושל צוות המאמנים המשתתפים בתהליך הסקר
מנקודה וזוית שונה לחלוטין. אובייקטיבית ומקצועית גם יחד.

ומתוך התמונה שמתקבלת
הסקר מאתר את ה"נקודות החמות" הדילמות והאתגרים המונעות מהארגון צמיחה
ונוצר מצב של חסימה ותקיעות, הסקר מציף את נקודות החוזקה הארגוניות, להפקת
תכנית פעולה אפקטיביות עתידיות.

תוצאות הסקר יאפשרו לארגון שינוי במרחבים הרצויים לו (שרות, הנדסה, תחזוקה,
כ"א, תקשורת, וכד').

שיטת העבודה:
קיום מפגש ראשוני, אישי, עם המנכ"ל והבהרת מטרות וציפיות לתהליך,
קביעת האנשים שישתתפו בסקר (מנהלים ועובדים בנקודות מפתח),
( נבטיח לאותם אנשים כי פגישתנו נשמרת ברמה אישית ודיסקרטית וכי
דברים אישיים לא יצאו מתוך המפגש).
סקירת התהליכים המרכזיים המתרחשים בתוך ומחוץ לארגון (התהליכים
הגלויים והתהליכים הסמויים).
הצלבת נתונים ואימות דברים שיעלו בתוך הפגישות.
זיהוי נקודות החוזקה שלהם, היתרונות היחסיים שלהם וההצלחות.
ובמקביל הצפת האתגרים, הקשיים, הדילמות וההרגלים ,שמונעים
פריצת דרך.

  • יערך דו"ח סקר מקיף הכולל ניתוח  "רצוי מול מצוי" בכל חתך רלוונטי:
    הגדרות תפקיד, ניהול שוטף, תהליכי שיווק ומכירה, שירות לקוחות,
    ניצול משאבים, אכזבות ובעיות, כ"א וכדומה.

הכנת דוח מפורט של על פי נקודת הממצאים שלנו.

ביצוע
במסגרת הסקר ולאחר היכרות ולמידת עקרונות העבודה בחברה. נגיש גם
פתרונות אפשריים לביצוע, הן ע"י המזמין והן על ידי וצוות מאמנים עסקיים,
ננהל פגישת משוב, במהלכה תכנית עבודה ממוקדת כתוצאה מלמידת שלב
המיפוי.
נקבל אישור התכנית ויציאה לדרך.

                               לכל נבדק יערך מפגש מבדק ומיפוי במשך 45-60 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *