3 דרכים שבהן תוכל להתמודד עם אכזבה

אכזבה היא עובדת חיים. זה יקרה בוודאות. הצורה שבה תתמודד עם זה, לעומת זאת, תקבע במידה רבה את ההשפעה שיש לאכזבה על חייך, ואת מידת השליטה שלך בה. אכזבה נגרמת על ידי שני גורמים:
ציפיות ותפיסות
 של אירוע, והפרשנות שלי לתוצאות אותו אירוע. אחת מנקודות המפתח שבאכזבה מבוססת על תוצאה השוואתי ולא אובייקטיבית. האכזבה שלנו אינה מבוססת על מה שבאמת קרה, אלא על איך מה שקרה מושווה למה שיכול היה לקרות.

לדוגמה, זכייה -50,000 ש"ח יכולה להיות אירוע חיובי או אכזבה, תלוי מה היה סכום הפרס המרבי. אם הפרס הגדול הוא חמישים אלף, נהיה באטרף. אם זה היה חמישה מיליון, אנחנו נשמח טיפה על עצם הזכייה במשהו, אבל נתאכזב שלא זכינו ביותר. המפתח להתמודדות יעילה באכזבה טמון פחות בשליטה על האירועים ויותר בניהול ציפיותיך. זה לא אומר שעליך להיות כל הזמן פסימי, מתוך תקווה למנוע אכזבה. בטוח שזה לא יעבוד, וגם הפחדים הגרועים ביותר שלך עלולים להתפוצץ ברגע אחד על ידי המציאות. זו דרך עלובה לחיות, גם אם אתה מתמזל מזלך מדי פעם. לא, ניהול ציפיות זה להיות יותר מציאותי לגבי מה שעלול לקרות, להיות מעשי בהורדת הסיכון ולהציג בסוף את התוצאות בזכות עצמן, ולא בהשוואה לסתם אפשרויות.

1. תגדיר מה אתה רואה באופן מציאותי. בכל מקרה, גם אם תקווה לטוב ביותר – אתה לא יכול לדעת אם זה באמת יקרה, אבל תבנה על זה. קבל את העובדה האובייקטיבית, שהרבה יותר סביר, שהאפשרויות שמרכיבות את התוצאה הממוצעת, יקרו יותר פעמים, לעומת אלו המתרחשות בקיצוניות. זה תלוי רק בך ובהחלטתך, שאם יצא תרחיש שהוא פחות מהטוב ביותר – האם יהיה לך משתלם להמשיך.

2. תקטין באופן יזום את הסיכון. מרגע שהבנת בדיוק מה אתה רוצה, ומה אתה צפוי לקבל, תוכל לנקוט בצעדים להטיית הכף לטובתך. ניתן לעשות זאת על ידי הפחתת הסיכון לתוצאה שלילית, או להגדיל את הסיכוי לפחות למצב חיובי אחד, או שניהם גם יחד. הפחתת סיכון זה תהליך בן שלושת שלבים:
שלב א: עליך לאסוף מספיק מידע, כדי להבין כראוי את הסיכונים השונים שגלומים בהחלטה או בפעולה.
שלב ב: אתה חייב להעריך את הסבירות של כל סיכון שיתרחש, ולהחליט באילו סיכונים אתה יכול, או מוכן לטפל.
שלב ג: אתה חייב לקבוע מה ואם בכלל ניתן לעשות, כדי למנוע, או למזער כל סיכון שבחרת, כדי לטפל ולייצר תכנית פעולה לכך.

3. לראות את התוצאות אובייקטיבית וסובייקטיבית, ולא באופן יחסי.
כאשר המצב אינו פתיר, תנסה להסתכל על התוצאות כמו שהן (אובייקטיבית לפי רווח והפסד בפועל, או סובייקטיבית לפי התוצאות בפועל אם משרתות את צרכיך), במקום להשוות אותן למה שהיה יכול לקרות, או למה שהיית יכול לקבל ולא קבלת. ייתכן שלא תזכה ב-5 מיליון דולר. אבל זכית ב-10 אלף ואין לזלזל בזה. אין טעם
להתמקד במה ש"איבדת. דבר אחד בטוח, אתה לא יכול לאבד את מה שמעולם לא היה לך. אז תפסיק לקטר על זה, כי זה לא מה שיגרום לך לזכות, אלא רק יהרוס את שמחת הזכייה ממה שכן זכית בו. תתמקד בליהנות מרווחיך, תתמודד עם ההפסד האמיתי ותמשיך הלאה.

הרבה פעמים אנחנו נמצאים עמוק עם תחושה של אכזבה, לא תמיד אנחנו מצליחים לראות בעצמינו את כל התמונה הגדולה שמאפשרת "להמיס" את תחושת האכזבה ולצאת לדרך מתאימה יותר, טיפה שונה
ומשם להשיג הישגים יוצאים מן הכלל, יזם, מנהל, בעל עסק, מנכ"ל אם ברצונך לבחון את מצבך במרחב האישי
והעסקי במדויק ומשם לדעת ולפעול להשגת היעדים שבחרת לעצמך אל תהסס.

מוכנים להתחיל להגשים?